Ιδιαίτερες εργασίες μου

LAC MATERNUM

ΣΤΗΘΟΣ - ΤΡΟΦΟΣ

Δάφνη Βάγια Βακάλη 

Παρασκευάζεται από ανθρώπινο γάλα 9 διαφορετικών γυναικών κατά τη διάρκεια της γαλουχίας από την πρώτη μέρα έως το δέκατο μήνα.

Κύρια ιδέα του φαρμάκου και το βασικό θέμα είναι, η ενσάρκωση στη σημερινή ζωή! Είναι η έλλειψη της ενσάρκωσης από διάφορα αίτια όπως, το άγχος κατά την αποδοχή της φυσικής κατάστασης, ο φόβος της δυσκολίας της αποστολής μας κατά τη διάρκεια αυτής της ενσάρκωσης, η νοσταλγία για τον αστρικό κόσμο, η άρνηση του παιδιού από τους γονείς του στην αρχή της εγκυμοσύνης ή το άγχος για τις ευθύνες μιας νέας ζωής. Αυτή η έλλειψη της ενσάρκωσης, προκαλεί μια βαθιά άγνοια της πραγματικής ταυτότητας. Το άτομο δεν βρίσκεται στο κέντρο του και η ενέργεια μπορεί εύκολα να διαταραχθεί από την ενέργεια των άλλων ατόμων ή του περιβάλλοντος χώρου. Αισθάνεται ότι κανείς δεν το σέβεται, ότι οι άνθρωποι καταχρώνται την καλοσύνη του.

Οι επιλογές τους είναι αμφισβητήσιμες, αμφιταλαντεύονται μεταξύ διάφορων εθισμών (ναρκωτικές ουσίες, φάρμακα, βουλιμία κλπ), προσπαθώντας να καλύψουν τις βαθύτερες ανάγκες που έχουν σε βαθύτερα επίπεδα. Λάθος επιλογές συντρόφων επίσης είναι πολύ συχνές, αφού αισθάνονται ότι εγκαταλείφθηκαν από τη Μητέρα, από την αιώνια Μητέρα, αυτή που τους συνδέει με τη ρίζα, με την πηγή, με την αποστολή της ενσάρκωσής τους.

Άγχος, κατάθλιψη, αίσθημα εγκατάλειψης, είναι κοινά σε ένα ευρύ φάσμα φαρμάκων στη φαρμακολογία, όπως και σε φάρμακα από γάλα ανθρώπινο. Συμπτώματα όπως απέχθεια στη βρωμιά, το θέμα της καθαριότητας, η ζήλια, μας οδηγούν προς τα γενικά θέματα που έχουν τα ζωϊκά φάρμακα στην Ομοιοπαθητική. Στα φάρμακα της ομάδας Lac, έχουμε και θέματα όπως: Η σχέση μητέρας - παιδιού. Η έκφραση ότι το άτομο «δεν είναι γειωμένο ", φαίνεται να καλύπτει γενικώς την εικόνα αυτών των ατόμων.

Ο Sankaran λέει ότι η ιδέα του «βρώμικου», που βλέπουμε τόσο έντονα στα φάρμακα από γάλα, είναι γενική για όλα τα ζωικά φάρμακα και εκφράζει τη σύγκρουση μεταξύ της ανθρώπινης και της ζωικής μας φύσης.

Όταν το μωρό δεν παίρνει αρκετό γάλα μπορεί να οδηγήσει σε συναισθήματα έλλειψης, φτώχειας και υποσυνείδητη ζήλια.

Όταν η σύνδεση μεταξύ της μητέρας - μωρού δεν εκπληρώνεται, αυτό μπορεί να οδηγήσει το μωρό σε αισθήματα χωριστικότητας, εγκατάλειψης, απομόνωσης και αποξένωσης, και όλες οι σχέσεις του μετέπειτα επηρεάζονται.

Υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης στη ζωή και τον εαυτό τους, και αυτό προέρχεται από την έλλειψη του αισθήματος της ασφάλειας, που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της συγκόλλησης στην περίοδο θηλασμού.

Τα άτομα που χρειάζονται το φάρμακο Lac maternum, αισθάνονται να παρεμποδίζονται από το φυσικό σώμα τους στην προσπάθεια να βιώσουν την πνευματικότητά τους, και αναρωτιούνται συχνά αν αξίζει τελικά να ζουν. Έχουν δυσκολία στην ένταξη, στην πραγματικότητα, στη ζωή, μπορεί να αναπτύξουν κατάθλιψη, απογοήτευση ή επιθετικότητα, οπισθοδρομικές συμπεριφορές, καταστροφή του εαυτού με καταχρήσεις διάφορες και μη όρια του εαυτού.

Σε φυσικό επίπεδο, τα συμπτώματα της κακής ενσάρκωσης, φαίνονται στην έλλειψη στερεοποίησης, δηλαδή σε μια τάση για εύκολες αιμορραγίες, και υδαρή κόπρανα. Όλες οι παθολογίες που αφορούν την ένωση μητέρας - παιδιού, επίσης μπορούν να εκφραστούν στο επίπεδο του δέρματος με διαταραχές όπως εκζέματα, αφού το δέρμα είναι το όριό μας με τον εξωτερικό κόσμο. Μπορεί να παρουσιάσουν δυσανεξία στη λακτόζη ή άλλες τροφές, προβλήματα αφομοίωσης και γενικές διαταραχές στο πεπτικό. Έχουν τεράστια επιθυμία να αγαπηθούν, να αναγνωριστούν, και μπορεί να εμφανίσουν μεγάλη λαχτάρα για ζάχαρη. Είναι συνήθως ριγηλά άτομα, έχουν δηλαδή έλλειψη ζεστασιάς και αυτό συμβαίνει στο φυσικό αλλά και στο συναισθηματικό επίπεδο. Μπορεί να υπάρχει εναλλαγή διάθεσης και συμπτωμάτων, έλλειψη συγκέντρωσης.

Η μητέρα παρέχει τροφή στο υλικό σώμα, αλλά παρέχει τροφή και σε όλα τα επίπεδα επίσης, αφού μέσω του θηλασμού, της σωματικής επαφής, γεννιέται ο δεσμός μεταξύ μητέρας - παιδιού. Μέσω αυτής της επαφής το βρέφος λαμβάνει αποδοχή, τρυφερότητα, προστασία, ασφάλεια και αγάπη, πέρα από όλα τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά που περιέχει.

Το μητρικό γάλα περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ένα βρέφος κατά τους πρώτους 6 μήνες της ζωής του, όπως λίπος, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και νερό.

Το πύαρ ή πρωτόγαλα είναι το πρώτο γάλα που παράγεται από το μαστό και είναι πλούσιο σε λευκοκύτταρα (κύτταρα άμυνας) και αντισώματα, τα οποία προστατεύουν το βρέφος από λοιμώξεις, λόγω ότι το ανοσοποιητικό του δεν είναι ακόμη ισχυρό, (ανοσοσφαιρίνη Α,IgA), η οποία αποτρέπει την είσοδο μικροβίων στον οργανισμό. Εκτός από ανοσοσφαιρίνες όμως υπάρχουν και τα λευκοκύτταρα που καταστρέφουν τα παθογόνα μικρόβια.

Οι πρωτεΐνες, τα μέταλλα και οι λιποδιαλυτές βιταμίνες (Α, Ε και Κ), ολιγοσακχαρίτες καταστρέφουν ιούς, βακτήρια και μύκητες. Το λίπος που περιέχει είναι λίγο για να είναι εύπεπτο.

Περιέχει επίσης περισσότερη α-λακταλβουμίνη από το αγελαδινό γάλα που περιέχει β-λακτοσφαιρίνη, η οποία προκαλεί δυσανεξία σε κάποια παιδιά. Περιέχει ένα κύριο υδατάνθρακα, τη λακτόζη και λιπαρά οξέα που είναι σημαντικά για τη νευρολογική ανάπτυξη του βρέφους.

Τα ποσοστά σιδήρου και ψευδαργύρου δεν είναι αρκετά, είναι όμως αποροφήσιμα.

Ο μαστός, το στήθος που τρέφει το βρέφος στο σωματικό επίπεδο, το τρέφει και στο συναισθηματικό, ψυχικό και αιθερικό. Το τρέφει σε όλα τα επίπεδα, ακόμη και σε πιο πιο εκλεπτυσμένα, αφού το συνδέει με τις Συμπαντικές ενέργειες. Μέσω του μαστού και των θηλών, οι οποίες είναι κεραίες - πύλες του ανθρώπινου σώματος, το βρέφος λαμβάνει και διεισδύει στις ενέργειες του Σύμπαντος ανταλλάσοντας ενέργειες.

΄Ατομα που δεν θήλασαν, νιώθουν μακριά από τη ρίζα, μακριά από την πηγή. Δεν αποκτούν σχέση, επαφή με τη μητέρα στο σωματικό τη στιγμή που τη χρειάζονται, άρα έλλειψη επαφής-σύνδεσης-στοργής-Αγάπης σε όλη την ενσάρκωσή τους.

Τα φάρμακα από γάλα προάγουν την πληρότητα και την ένταξη στον κόσμο. Αποτελούν θεραπεία και για περιπτώσεις που για πρακτικούς λόγους η μητέρα δεν μπορεί να θηλάσει το βρέφος, ή για περιπτώσεις υοθετημένων παιδιών για παράδειγμα. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα από γάλα μπορούμε να τα χορηγήσουμε σε ανθρώπους σε οποιαδήποτε ηλικία.

Με το Lac maternum, το άτομο συνδέεται με το φυσικό του σώμα, βρίσκει τα όριά του στο φυσικό σώμα, ενσαρκώνεται ουσιαστικά και αναλαμβάνει την αποστολή της ενσάρκωσής του. Συνδέεται, καταλαβαίνει και αποφασίζει για την πορεία του στο Γίγνεσθαι.

Αποκτά Αγάπη, όχι μόνο την αγάπη της φυσικής μητέρας, την επαφή και τη στοργή της, αλλά την απόλυτη, ουσιαστική θεική Αγάπη, αυτή που πάντα η ψυχή αναζητά, τρέφεται και εκδηλώνεται απόλυτα, οληκληρωτικά και αληθινά.

Καταλαβαίνει τις επιλογές του και συνειδητά οριοθετεί τις άμυνες, τις επιλογές και τις εκδηλώσεις του ως ολοκληρωμένη συνειδητή ψυχή, η οποία ήρθε για να μάθει, να βρει και να επιστρέψει στην πηγή. Η ενσάρκωση είναι η πρόσκαιρη κατάσταση, η οποία μας οδηγεί στην αιώνια κατάσταση, που είναι η ψυχή να θυμηθεί.

Μετά τη λήψη του φαρμάκου, γίνεται πιο συνειδητοποιημένο όσον αφορά τις ανάγκες του και το τι πραγματικά θέλει για τον εαυτό του. Το Lac maternum βοηθά το άτομο να συνειδητοποιήσει τα δικά του σύνορα - όρια και καθιστά δυνατό γι 'αυτό να καθαρίσει τη δική του ενέργεια από ό, τι δεν είναι « δικό του».

Η ενθύμηση είναι η ουσία της ενσάρκωσής μας και αν μπορεί να γίνει μέσω ενός φαρμάκου για να βρούμε σύντομα το δρόμο μας, καλώς δόθηκε, αφού ότι επιτρέπεται να συμβεί από το Γίγνεσθαι επιτρέπεται με σοφία, θεία οικονομία και είναι οφέλιμο για όλους.

Καλό ταξίδι στην ενσάρκωση, στην ύλη αλλά και την ενθύμηση, στην εκδήλωση, αποκατάσταση, ολοκλήρωση και επιστροφή της ψυχής εκεί που ανήκει, στην Αιώνια Πηγή των Πάντων!



Η ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ, Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ HYDROGENIUM

«Εν Αρχή ην ο λόγος»

Ο λόγος έχει σπουδαίες πληροφορίες και δονήσεις, τέτοιες ώστε το αποτέλεσμα-τέλεσμα είναι άρηκτα συνδεδεμένο με την πρόθεση, δηλαδή το λόγο που δημιούργησε και προκάλεσε αυτό το αποτέλεσμα-τέλεσμα.

Αυτό είναι γνωστό χιλιάδες χρόνια στους Μύστες και ανθρώπους οι οποίοι ακούν, σέβονται και ακολουθούν τους Συμπαντικούς Νόμους.

Πολλοί μίλησαν για την προσοχή που όλοι πρέπει να δίνουμε στο λόγο, τα συναισθήματα, τις σκέψεις, αφού όλα αυτά δημιουργούν σκεπτομορφές, αποτέλεσμα από εμάς.

Όλα έχουν σχέση με εμάς και όλα σε εμάς καταλήγουν.

Αν λοιπόν, δώσουμε ένα μήνυμα αγάπης στον ουρανό το πρωί που ξυπνάμε, ή στα πεσμένα φύλλα που συναντάμε στο δρόμο, ή στους ανθρώπους που προσπερνάμε, όλα δια μαγείας μετουσιώνονται. Δεν είναι κάτι δύσκολο, συμβαίνει εξαιρετικά απλά και μαγικά, γιατί, μην ξεχνούμε πως η απλότητα κρύβει πάντα αλήθεια.

Η δομή του νερού έχει μνήμη. Όλα έχουν μνήμη, οι πέτρες, το χώμα, τα δέντρα, το φυτικό βασίλειο, όλα και όλα εμπνέονται από την αιώνια Πηγή των Πάντων, γιατί Αυτή όλα τα δημιουργεί, μαζί με εμάς αν θέλουμε, ναι, κι εμείς μπορούμε να γίνουμε αρωγοί και συν-δημιουργοί αυτής της διαδικασίας και εργασίας πρός όλα τα όντα τούτου του Πλανήτη.

Εμείς, και όχι «εγώ». Το εγώ κρύβει παγίδες και προσεκτικά οφείλουμε να το προσεγγίσουμε, με ευλάβεια να το παραγκωνίσουμε για να ξεπροβάλει το «εμείς».

Το νερό, είναι ένα από τα ιερότερα στοιχεία, σύμβολα, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν θαυμασμό, αρμονία, ζωή, αλλά και καταστροφή ή θάνατο. Αυτό το συναντάμε σε όλα τα στοιχεία που η ζωή είναι δομημένη και ο αιώνιος Νους επιτρέπει να συμβαίνει. Η φωτιά για παράδειγμα, το Πυρ, είναι κι αυτό ιερό, ζεσταίνει, ανάβει τα ξύλα για να ετοιμάσουμε την τροφή μας, όμως, μπορεί επίσης να προκαλέσει πυρκαγιές και καταστροφές. Βλέπετε, όλα έχουν σημασία και όλα προκαλούνται από μια σκέψη, ένα συναίσθημα, μια πράξη. Όλα ξεκινούν από τον άνθρωπο και όλα εκεί καταλήγουν.

Η αρχή και το τέλος, το τέλος και η αρχή ταιριάζουν, συνταξιδεύουν, και εκδηλώνουν.

Το φως και το σκοτάδι είναι δυο όψεις της ζωής, όπως η εισπνοή και η εκπνοή, η ζωή και ο θάνατος, η αρχή και το τέλος, το τέλος και η αρχή, ΕΝΑ!

Έχει αποδειχτεί, πως η δομή του νερού στον άνθρωπο, έχει την ίδια δομή στο νερό του τόπου που γεννιέται. Τυχαίο;;;

Το νερό επηρεάζεται από τις συνθήκες του περιβάλλοντος. Τυχαίο;;;

Το νερό μολύνει και το νερό θεραπεύει. Τυχαίο;;;

Στο Big Bang, τα δυο στοιχεία που αρχικά σχηματίστηκαν ήταν το υδρογόνο, δηλαδή το νερό, αφού η λέξη προέρχεται από τις λέξεις «ύδωρ» και «γεννώ», και το ήλιο. Τυχαίο;;;

Το υδρογόνο είναι το απλούστερο, μικρότερο και ελαφρύτερο στοιχείο που έχει μελετηθεί και στην ένωσή του με οξυγόνο, παράγεται νερό.

Το υδρογόνο υπάρχει στον εξωτερικό φλοιό της Γης, στο έδαφος, στο θαλασσινό νερό, στην ατμόσφαιρα. Είναι από τα βασικότερα στοιχεία του ανθρώπινου σώματος, αφού ο άνθρωπος αποτελείται από 65% έως 75% με νερό, κι αυτό βρίσκεται στο αίμα, τα οστά, τους ιστούς. Ο εγκέφαλος περιέχει περίπου 80% νερό.

Η δύναμη της σκέψης κάνει θαύματα!

Αν μπορεί να διαπεράσει και να επηρεάσει ένα ποτήρι νερό στα πειράματα του Masaru Emoto, τι μπορεί να κάνει σε ολόκληρη την ανθρώπινη οντότητα, αφού κυρίως είναι φτιαγμένη από χρυσόσκονη και ώδωρ;;;

Οι ιδιότητες του ομοιοπαθητικού φαρμάκου Hydrogenium, είναι εκτός από εξαιρετικές και θαυμαστές!

Το Hydrogenium, βρίσκεται στην πρώτη εννεάδα του Περιοδικού Πίνακα, η οποία σαν κύρια ιδέα έχει την ανάγκη βίωσης εμπειρίας που εκφράζει αυτή η εννεάδα, την ιδέα της ενότητας!

Μαγικό, εξαιρετικό και θαυμαστό! Η ιδέα του φαρμάκου έχει σχέση με την ενότητα και την ανάγκη να μείνει κοντά στην ενότητα, δηλαδή, την ΟΛΟΤΗΤΑ.

Η ανισορροπία στα άτομα που χρειάζονται το φάρμακο αυτό, έχει να κάνει με την βίωση της μονάδας και προσπαθούν να ενωθούν εν τέλει με την ενότητα-ολότητα. Εκεί ακριβώς βρίσκεται η ανισσοροπία, η δυσαρμονία, γιατί, όλα θέλουν να είναι ενωμένα με την ολότητα, με το ΠΑΝ!

Τα άτομα Hydrogenium, έχουν θρησκευτικές τάσεις. Μήπως τελικά ψάχνουν την ταυτότητά τους, την χαμένη μνήμη τους, όπως ακριβώς το νερό που ψάχνει απεγνωσμένα την καθαρότητά του μέσα από το δίκτυο ύδρευσης, το οποίο του αφαιρεί το αίσθημα της ενότητας-ολότητας;;;

Τα άτομα Hydrogenium, ωραιοποιούν την πραγματικότητά τους, σαν να προσπαθούν να βρουν τη χαμένη αθωότητά τους.

Είναι σπουδαίοι ερευνητές, ίσως γιατί μπορούν να αφουγκραστούν τα σημάδια μέσα και γύρω τους, αυτά που αμυδρά θυμούνται από παλιά, αυτά που είναι καταγεγραμμένα στη μνήμη των κυττάρων, όπως ακριβώς είναι και στη μνήμη του νερού.

Παρουσιάζουν δυσκολίες στην υλοποίηση, από πρακτικής άποψης, των ιδεών τους και πως να μην συμβαίνει αυτό, όταν είναι συνδεδεμένοι με κάποιους κώδικες και σημάδια διαφορετικά, από αυτά που επικρατούν στην ύλη;;;

Όλη τους η ζωή είναι ένας αγώνας για ταύτιση, ένωση και εκδήλωση της ενότητας-ολότητας και όταν δεν καταφέρνουν να πραγματοποιήσουν τούτο το σκοπό, αποσύρονται εντελώς στο δικό τους κόσμο, στον εαυτόν που μπορεί να ακούει και να τους παρηγορεί, να τους καταλαβαίνει, γιατί, οι άλλοι, τους επικρίνουν, τους περιφρονούν.

Σε αυτό το σημείο, γίνονται καταθλιπτικοί, έχουν αυτοκτονικές τάσεις, τάσεις απομόνωσης - μόνωσης.

Κάποιες φορές, ίσως ενδείκνυται σε άτομα που έμειναν προσκολλημένα σε ένα θάνατο, όχι με την έννοια της θλίψης από τούτο το γεγονός, αλλά με την μυστικιστική έννοια, ότι το άτομο που έφυγε από τη ζωή, έμεινε ψυχικά συνδεδεμένο μαζί τους και τελικά, είναι σαν να μην έφυγε.

Το νερό έχει μνήμη και προσπαθεί να μας τη μεταδώσει, προσπαθεί να μας μυήσει στα μυστικά της Πηγής, αυτής από την οποία προέρχεται.

Το άτομο που χρειάζεται το φάρμακο Hydrogenium, έχει καταγραφές, τις οποίες θέλει να θυμηθεί, να υλοποιήσει, να εκφράσει. Ίσως, είναι αυτοί οι αιώνιοι ποιητές που θαυμάζουν και χάνονται στις στιγμές που πάντα είναι πολύτιμες.

Εν Παν, Παν Εν!

Όλα είναι ένα και το ένα υπάρχει παντού, στη μνήμη του νερού, στο ανθρώπινο κύτταρο, στα ορυκτά, στο φυτικό βασίλειο, παντού.

Ο Masaru Emoto, αυτός ο οραματιστής, ο Άνθρωπος, ο ιδεαλιστής, ο Φιλόσοφος, ακολούθησε την μνήμη αυτή και επιχείρησε μια σειρά πειραμάτων για να αποδείξει τη δύναμη του νερού και τη δύναμη της σκέψης. Τα αποτελέσματα σε όλους κατανοητά και αποδεκτά. Το νερό επηρεάζεται από το περιβάλλον και από τα συναισθήματά μας.

Το έχω δει άπειρες φορές, το κάνω χρόνια τώρα στο νερό που πίνω εγώ και τα παιδιά μου. Το νερό, εαν του μιλήσεις με αγάπη και σεβασμό, με ευγνωμοσύνη, σου επιστρέφει όλη την αγάπη, το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη και είναι πραγματικά υπέροχο να συμβαίνει αυτό, είναι δώρο, είναι ευχή, είναι αγάπη, είναι αλήθεια!

Το νερό μπορεί να θεραπεύσει, η δύναμη της σκέψης μπορεί να θεραπεύσει, η δύναμη της πίστης μπορεί να αλλάξει, να μετουσιώσει και ουσιαστικά, η μετουσίωση ξεκινά να υλοποιείται και να εκδηλώνεται από μια ΑΠΟΦΑΣΗ!

Αγάπη, Ευγνωμοσύνη, Αρμονία, Χαρά, Ευλογία.

Αυτά είναι τα συναισθήματα κλειδιά για τη μετουσίωση και κάτι ακόμη, η πολύτιμη Εμπιστοσύνη στο ΠΑΝ.

Οι ανιδιοτελείς σκέψεις προκαλούν ανιδιοτελείς πράξεις και οι ανιδιοτελείς πράξεις προκαλούν με τη σειρά τους θαύματα!

Ένας Δάσκαλος, ο Petar Deunov, όταν ζούσε στη Γη, συνήθιζε να ρίχνει στο χώμα ένα κουβά με καθαρό νερό από τις θαυμαστές και ιερές πηγές του Ρίλλα στη Βουλγαρία, λέγοντας: «Αδειάζω τούτο το υγρό ύδωρ στο όνομα της θείας Σοφίας και ας το κατευθύνει όπου χρειάζεται», κι αυτό το έκανε κάθε μέρα.

Δίνοντας ευχές και αρμονικά συναισθήματα, προκαλούμε τον κόσμο που θα κατοικήσουμε.

Ας τον κάνουμε, όσο πιο όμορφο, ωφέλιμο και τέλειο μπορούμε.

Τούτη είναι η ευχή. Ο δρόμος που ακολουθούμε να είναι δρόμος που θέλουμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας, να είναι δρόμος θεικής Αγάπης, θεικής Ευγνωμοσύνης και θεικής Εμπιστοσύνης.

Ας είμαστε ταπεινά και προσεκτικά προστατευμένοι από τη θεία Αγάπη, την θεία Σοφία και την θεία Αλήθεια και ας ακολουθούμε πάντα το δρόμο της ψυχής προς το ΤΕΛΕΙΟΝ, προς την Τέλεση και εκδήλωση της αλήθειας μας, της τέλεσης και εκδήλωσης της αποστολής μας, που πρέπει να είναι μοναχά μια.

Να είμαστε θείες εκδηλώσεις του Παντός!


Δάφνη Βάγια Βακάλη




ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ, ΣΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ, ΣΤΗ ΓΑΛΟΥΧΙΑ. ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ & ΒΟΗΘΕΙΑ.

''Για να αλλάξουμε τον άνθρωπο, πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο της γέννησης'' DrMichel Odent

Η περίοδος σύλληψης είναι πολύ σημαντική στιγμή για το παιδί που πρόκειται να γεννηθεί, όπως και η ψυχική, συναισθηματική, νοητική κατάσταση και των δύο ανθρώπων που ενώνονται για να γεννήσουν έναν άνθρωπο.

Ο Δάσκαλος Mikhael Aivanhov, έχει τονίσει πολλές φορές στις διαλέξεις του τη στιγμή αυτή και τη χρονική περίοδο πριν τη σύλληψη, αλλά και την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Τα παιδιά και η γενιά που θέλουμε να γεννηθούν, τα υγιή, φωτεινά, πλήρη, ευτυχισμένα και καθ' όλα υγιή παιδιά του αύριο, έχουν σχέση με τις συνθήκες σύλληψης και εγκυμοσύνης τους, αλλά και εκτενέστερα εμβρυακής και παιδικής ηλικίας, σήμερα.

Η σύλληψη σφραγίζει την μετέπειτα πορεία της ψυχής που πρόκειται να γεννηθεί και την ενισχύει. Η εγκυμοσύνη ενισχύει επίσης αυτή την πορεία και την δυναμώνει.

Η μητέρα οφείλει να σκέπτεται όμορφα, φωτεινά, χαρούμενα, να οραματίζεται υπέροχους κόσμους για το παιδί που κυοφορεί, να εύχεται τα φωτεινότερα, τα καλύτερα, τα οφελιμότερα και τα πλουσιότερα, σε όλα τα επίπεδα για αυτό το παιδί και την εξέλιξή του. Οφείλει να προσέχει, να ελέγχει, να ταυτίζει την ύπαρξή της ολόκληρη με το Γίγνεσθαι, με την Πηγή των Πάντων.

Υπάρχει μια ορμόνη, η ωκυτοκίνη που παράγεται από την υπόφυση. Είναι η ορμόνη της Αγάπης, η οποία πέρα από τις πληροφορίες που περνά μέσω της μητέρας, είναι να βοηθά στις συσπάσεις της μήτρας κατά τον τοκετό. Τα αυξημένα επίπεδα ωκυτοκίνης, μειώνουν μια άλλη ορμόνη, την κορτιζόλη, που παράγεται από τα επινεφρίδια, η οποία συνδέεται με το φόβο, την ανασφάλεια, τους εθισμούς, την έλλειψη αγάπης.

Αν λοιπόν η μητέρα είναι φοβισμένη, αγχωμένη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, τα επίπεδα της κορτιζόλης αυξάνονται, κατά συνέπεια, αυξάνονται και οι πιθανότητες το παιδί που γεννιέται να κουβαλά ως πληροφορία το φόβο, την ανασφάλεια, την έλλειψη αγάπης. Η ωκυτοκίνη βοηθά να είμαστε θαρραλέοι, άφοβοι, ψυχικά ήρεμοι και ασφαλείς, χαρούμενοι, να μπορούμε να εισπράξουμε ή να δώσουμε αγάπη. Βοηθάει επίσης στην γεναιοδωρία, στην εκμάθηση και το κυριώτερο, τα φυσιολογικά επίπεδα ωκυτοκίνης στον εγκέφαλο, μειώνουν τα επίπεδα κορτιζόλης στο αίμα.

Κατά την πρόκληση συσπάσεων της μήτρας (τεχνητών πόνων), στον τοκετό, εισάγεται στη μητέρα αυτή η ορμόνη, η οποία έχει ίδια χημική δομή, αλλά σταματά την παραγωγή φυσικής παραγωγής ωκυτοκίνης από τον οπίσθιο λοβό της υπόφυσης που ενισχύει την φυσιολογική, χαρούμενη και σταθερή συμπεριφορά. Ο Michel Odent, λέει χαρακτηριστικά: ''Αν κάνουμε πρόκληση τοκετού εισάγοντας τεχνητή ορμόνη ή οποιαδήποτε άλλο μέσω πρόκλησης τοκετού, διαταράσουμε την ικανότητα του εμβρύου για αγάπη''.

Μια άλλη περίπτωση, πολύ σημαντική, είναι το έμβρυο να είναι ανεπιθύμητο. Έχει αποδειχτεί πως περνάει αυτή η πληροφορία στο DNA του, ακολουθώντας το σε όλη τη ζωή του. Αυτή την πληροφορία την εκδηλώνει με τρόπους όπως ανασφάλεια, αόριστο φόβο, φόβο εγκατάλλειψης, συνεχή ανάγκη για αποδοχή, επιθετικότητα ή κατάθλιψη, βουλιμία, ή ανορεξία.

Ο πατέρας με τη σειρά του, πρέπει να σταθεί δίπλα στη σύντροφό του με γαλήνη, ηρεμία και να της παρέχει ασφάλεια ψυχική, προστασία, έτσι ώστε το ταξίδι της κύησης, να είναι ομαλότερο, γαλήνιο και γεμάτο χαρά και ελπίδα.

Η Ομοιοπαθητική, σε τούτη τη σοβαρή χρονικά στιγμή και περίοδο για τη μητέρα αλλά και το παιδί που κυοφορείται, μπορεί να σταθεί και να βοηθήσει ενεργά, δίνοντας κάποια ομοιοπαθητικά σκευάσματα στη μητέρα, και μέσω αυτής στο έμβρυο, για ομαλότερη περίοδο της εγκυμοσύνης σε όλα τα επίπεδα, ψυχικό, νοητικό, συναισθηματικό και σωματικό.

Υπάρχουν γυναίκες που αυτή την περίοδο υποφέρουν από ναυτίες ή και εμέτους, από εξάντληση. Άλλες από ανασφάλεια, από άγχος για τον επερχόμενο τοκετό ή μητρότητα, αλλά υπάρχουν και διάφορα προβλήματα που μπορούν να προκύψουν στην περίοδο αυτή, όπως μια αιμορραγία, μια αποκόληση πλακούντος, για παράδειγμα. Αυτή τη στιγμή η μητέρα θα βιώσει ένα αναπάντεχο σοκ, ένα φόβο του άγνωστου για το τι πρόκειται να συμβεί στο μωρό της και την περαιτέρω κύηση. Αυτό θα περάσει και στο παιδί, αφού ότι βιώνει η μητέρα το βιώνει και το έμβρυο.

Μετά, έρχεται η στιγμή της γέννησης, όπου τα νεογνά περνούν ψυχικό σοκ με τις συνθήκες που γεννιούνται στις κλινικές και τα Νοσ/μεία, με μαιευτήρες και μαίες, όπου ναι μεν είναι έμπειροι, τουλάχιστον τις περισσότερες φορές, οι συνθήκες όμως είναι κατάλληλες, γαλήνιες, αρμονικές, εκείνη τη στιγμή που ένας άνθρωπος γεννιέται;; Ένας εξαιρετικά λάθος χειρισμός που κάνουν αμέσως με τη γέννηση των νεογνών, είναι να κόβουν τον ομφάλιο λώρο. Αυτό, έχει μεγάλες πιθανότητες να προκαλέσει στο παιδί σοκ και έλλειψη αγάπης, σύμφωνα με νέες έρευνες επιστημόνων.

Έχει αποδειχτεί, πως όταν σταματήσει να πάλλεται ο πλακούντας, και έχει μεταφερθεί όλο το αίμα στο νεογνό, τότε και μόνο τότε μπορεί να αποκοπεί από το νεογνό. Έχω πάρει ιστορικά από ανθρώπους που κουβαλούσαν σε όλη τους τη ζωή αυτό το σοκ και χρειάστηκε να πάρουν ομοιοπαθητικά φάρμακα για να τακτοποιηθεί.

Μετά, ακολουθεί η περίοδος γαλουχίας, η οποία είναι εξίσου σημαντική, μιας που η κατάσταση της μητέρας, του πατέρα και του περιβάλλοντος μεταφέρεται στο παιδί. Τα νεογνά αναγνωρίζουν τη φωνή της μητέρας τους από όταν είναι στη μήτρα, και τη θυμούνται μετά τη γέννησή τους. Αργότερα, αναγνωρίζουν τη μητέρα τους ως το πιο κοντινό τους άτομο, το άτομο που τους παρέχει τροφή για το σώμα (γάλα), αλλά και την ψυχή (αγκαλιά, κατάσταση της μητέρας κατά το θηλασμό). Το γάλα όμως δεν είναι μόνο τροφή για το σώμα, είναι ο τρόπος να πάρει το νεογνό όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει σε ιούς, ασθένεις σωματικές και ψυχικές, αφού έχει ανακαλυφθεί πως το μητρικό γάλα παρέχει βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και τροφή που χρειάζεται το νεογνό για να ζήσει και να μεγαλώσει, αλλά και ψυχική στήριξη και ασφάλεια που πάλι χρειάζεται για να νιώθει προστασία, αποδοχή και αγάπη.

Πάλι η Ομοιοπαθητική, είναι σωτήρια και για αυτή την περίοδο, δίνοντας τα κατάλληλα ομοιοπαθητικά σκευάσματα στη μητέρα για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει, μη αρκετό γάλα για παράδειγμα, φλεγμονές στους μαστικούς αδένες, πόνος στις θηλές, επιλόχιος κατάθλιψη και άλλα πολλά που μπορούν να προκύψουν στη μητέρα.

Αντιμετωπίζοντας ότι προκύπτει με ομοιοπαθητικά φάρμακα, μαθαίνει και το Ανοσοποιητικό του νεογνού να δουλεύει και να αντιδρά, να δυναμώνει.

Ακολουθεί η περίοδος της οδοντοφυίας, όπου για πολλά παιδάκια είναι οδυνηρή. Άλλα αργούν να βγάλουν δοντάκια και συμβαίνει δύσκολα με πόνο, γκρίνια, διάρροια ή και πυρετό. Πάλι η Ομοιοπαθητική βοηθάει απόλυτα σε όλες τις περιπτώσεις δίνοντας τη λύση εύκολα και άμεσα.

Η περίοδος που περπατούν και αναπτύσονται τα παιδιά χρειάζονται στήριξη Ομοιοπαθητική επίσης, γιατί κάποια αργούν να περπατήσουν ή δεν αναπτύσονται αρκετά γρήγορα.

Υπάρχουν παιδιά που δεν μεγαλώνουν σε μια κανονική οικογένεια, παιδιά εγκαταλελειμένα, παιδιά που μεγαλώνουν σε ένα ορφανοτροφείο, ή παιδιά που έχουν υιοθετηθεί. Άλλα πάλι, μπορεί να είναι φυσικά μεν παιδιά των γονιών τους, αλλά νοιώθουν «ορφανά». Αυτά όλα τα μη αρμονικά συναισθήματα που μπορεί να βιώσει ένα υοθετημένο παιδί, ένα εγκαταλελειμένο παιδί, ένα κακοποιημένο παιδί, η Ομοιοπαθητική είναι πραγματικά σωτηρία και βοηθά ολοκληρωτικά σε όλα αυτά τα άλυτα, εκ πρώτης θέματα, όπου για το παιδί κυρίως θα έχουν αντίκτυπο σε όλη του τη ζωή.

Είναι μεγαλιώδες να μπορεί ένα τέτοιο παιδί να σταθεί στα πόδια του και να συνεχίσει ανενόχλητο και ελεύθερο τη ζωή του, χωρίς το βάρος των γονιών, είτε από μια κακή κύηση, γαλουχία, ή μη αρμονικό περιβάλλον να κουβαλά βαρίδια και προβλήματα.

Η μη γαλουχία ή η μη αρμονική γαλουχία δεν παρέχει την ασφάλεια και την αγάπη στο νεογνό, και αυτό είναι αποδεδειγμένο πλέον, μετά από πάμπολες έρευνες πιστοποιημένες.

Ο άνθρωπος που δεν θηλάζει, έχει ελείψεις, έλειψη αγάπης, τρυφερότητας, προστασίας, ασφάλειας. Ο άνθρωπος που δεν θηλάζει ή που θηλάζει σε συνθήκες μη ευνοικές και αρμονικές, αναπτύσει σύνδρομα, όπως κατάθλιψη, έλειψη αγάπης, προσκολήσεις σε ουσίες, επιθετικότητα, ασθένεις και διαταραχές όπως έκζεμα, δυσανεξία σε κάποιες τροφές και κυρίως στο γάλα, αλλεργίες.

Η Ομοιοπαθητική, είναι μια ολοκληρωμένη και βαθιά θεραπεία, επειδή ελευθερώνει ψυχές και τις βοηθά να ζουν χαρούμενες και ελεύθερες. Ψυχές που κουβαλούν σημάδια ζωής από την εμβρυακή, παιδική ή ενήλικη ζωή τους, όταν έρθουν αντιμέτωπες με ομοιοπαθητικές βαθιές θεραπείες, έχοντας υπομονή και επιμονή, βασικό αυτό, ξεπερνούν φράγματα και απελευθερώνονται εντελώς, ζώντας αληθινά πλέον, χωρίς φόβους, πόνους, φοβίες, ενοχές, ή λάθος αντιμετώπισης, θεώρησης της ενσάρκωσής τους.

Η Ομοιοπαθητική, ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ, όλους όσους με συνέχεια, συνέπεια και εμπιστοσύνη χτίζουν σχέσεις αληθινές και αφήνονται στα χέρια της, βιώνοντας θαύματα, αλλά και ένα καλύτερο επίπεδο υγιείας σε όλα τα επίπεδα.''

Βαθειά μέσα μου, αγαπώντας και ασκώντας την Ομοιοπαθητική ως θεραπευτική μέθοδο, πιστεύω πως πάνω από όλες τις θεραπείες ίσταται και προίσταται η πνευματική εργασία, η εμπιστοσύνη και η ευγνωμοσύνη για τα ΠΑΝΤΑ, και για αυτά που κάνουν κάποιους να δυσανασχετούν ή να πιστεύουν πως η ζωή είναι άδικη μαζί τους. Δεν είναι αλήθεια αυτό! Αν με εμπιστοσύνη αφεθούμε στη ζωή, αυτή πάντα βρίσκει τρόπους να μας ανταποδώσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη που της δώσαμε. Έτσι, το πρωταρχικό όλων είναι η αρμονική σχέση μέσα μας και τότε, μέσω της Ομοιοπαθητικής πραγματικά συμβαίνουν θαύματα, αν και, έτσι και αλλιώς όλα εξελλίσονται και μετουσιώνονται σε θαύματα, όταν έτσι τα δούμε.

Δάφνη Βάγια Βακάλη